Aconit articular

Boiron Aconitum Napellus Ch - fotolii-canapele.ro - Aconit articular

Transport Aconitum este remediul acut cel mai des prescris în homeopatie. El face parte din regnul vegetal, fiind obţinut din planta aconit articular aconitum napellus.

Boiron Aconitum Napellus Ch200

Sucul acestei plante este mortal, fiind utilizată, în decursul istoriei, ca otravă pentru săgeţile de vânătoare. Hahnemann şi succesorii săi au utilizat-o, pe scară largă, ca un remediu homeopatic pentru febre şi afecţiuni acute cu durere severă.

dureri articulare și musculare și virus

Acest remediu este, de obicei, necesar la debutul guturaiului şi tusei, în afecţiuni oculare şi faringiene, cu simptome de inflamaţie şi infecţie. Aconitum poate fi administrat în stări de frică şi anxietate, de exemplu, în atacuri de panică, boli metabolico-distrofice ale articulațiilor amorţeli şi furnicături în corp.

Ca o caracterizare generală a acestui remediu avem: debut brusc al bolii, fenomene congestive locale intense, reacţii febrile, sete vie.

vătămarea articulației mâinii

Simptomele şi semnele generale sunt senzaţie de căldură generală şi de rece în regiunea dureroasă, agitaţie psihică şi anxietate, teamă de aconit articular, nevralgii mai ales facialăcu senzaţia de furnicături în teritoriul afectat; bolnavul are o mare intoleranţă faţă de durere, migrenă însoţită de fenomene congestive frisoane, facies roşu, lăcrimare, conjuctive roşii. În ceea ce priveşte tegumentele şi mucoasele se observă o mare uscăciune a acestora, cu absenţa transpiraţiilor, însoţite de o tuse seacă, coriză, fiind afectată jumătatea superioară a plămânului stâng.

Aconite Nap (Part -1) - Uses and Symptoms in Homeopathy by Dr. P.S. Tiwari

La nivelul cordului, apar palpitaţii, durere precordială, creşte tensiunea arterială cu un puls plin şi puternic. În ceea ce priveşte aparatul digestiv, putem avea o gastrită acută cu uscăciunea mucoasei cavităţii bucale, colici abdominale violente, care obligă bolnavul să se aplece în faţă; mai putem avea diaree apoasă, furnicături ale limbii, sete intensă.

artrita artroza degetelor

Ca o caracteristică generală a acestui remediu, suferinţa va fi însoţită de agitaţie, angoasă şi de faptul că apare înaintea miezului nopţii de la ora La acest remediu, agravarea poate apărea seara şi noaptea, întins pe partea afectată, într-o cameră încălzită, la muzică, la fum de tutun, vânt uscat şi rece.

În aer aconit articular, pacientul se simte bine. Indicaţi principale ale acestui remediu: în tulburări acute, cauzate adesea de şoc, frică sau de modificările bruşte ale condiţiilor climatice, teama de moarte în caz de boală, în special pentru femeile care se tem de moarte în timpul travaliului, dureri intense şi parestezii.

Interesantînregistrări